lauantai 7. syyskuuta 2013

Huuhkajat ja katalonialainen kasvispiirakka

Perjantaina kannustettiin Suomen jalkapallomaajoukkuetta Olympiastadionilla. Tyttöjen ilta aloitettiin Espanja-teemaisilla etkoilla. Tarjolla oli mm. tämä Suomen Kuvalehden Gourmet -lehdestä löytynyt katalonialainen piirakka. Vaihdoin tosin alkuperäisessä reseptissä mainitun broilerin fetaan.


Katalonialainen kasvispiirakka
Pohja
  • 1,5 dl appelsiinimehua
  • 1 dl vettä
  • 15 g hiivaa
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 5 dl hiivaleipäjauhoja
  • 0,5 dl oliiviöljyä
Lämmitä nesteet ja sekoita niihin hiiva. Lisää muut ainekset ja alusta tasaiseksi. Jätä kohoamaan tunnin ajaksi ja valmistele täyte.
Täyte
  • 100 g fetaa
  • suolaa, pippuria
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 punasipuli
  • 100 g munakoisoa
  • 100 g kesäkurpitsaa
  • 1 pieni paprika
  • 1-2 chiliä
  • 40 g espanjalaisia oliiveja
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • silputtua persiljaa
Leikkaa paprika, munakoiso, kesäkurpitsa ja punasipuli parin millin paksuisiksi viipaleiksi. Poista oliiveista kivet ja chilistä siemenet. Viipaloi chilit ja hienonna valkosipuli öljyyn.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla ja nosta öljyttyyn vuokaa (30x40cm). Nosta taikinaa hieman reunoille ja kasaa ainekset pohjalle. Valele valkosipuliöljyllä, rouhi päälle suolaa ja ripaus pippuria.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, koristele persiljalla. Tarjoile hieman jäähtyneenä tai kylmänä. 
(lähde Suomen Kuvalehden Gourmet)

Ilta oli onnistunut! Stadionin tunnelma oli katossa (vai ehkä syyskuisessa yötaivaassa), kylmäkään ei päässyt yllättämään. Eikä nälkä, kiitos näiden aikaisemmin illalla nautittujen ihanien herkkujen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti