sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Keväinen illallinen

Tästä illallisesta on aikaa yli puoli vuotta. Pääsiäisen tienoilla juhlistimme kevättä pitkän kaavan mukaan. Kattaukseen kävin poimimassa pajunoksia, hieman ylikukkineet tulppaanit sopivat myös hyvin kevättunnelmaan. Kirjahyllyn kauneimmat kannet pääsivät kattauksen keskipisteeksi.


                     


Plaseerauskorttien ja menun pohjat löytyivät täältä. Netistä löytyvät ilmaiset printtimallit (eli freebiet tai free printables) ovat pelastaneet jo monet juhlat! Lisää inspiroivia malleja esim Love & Lavenderissa ja Celebrations at homessa.


Amuse bouche: kurkkua ja jokirapusalaattia
Pieneksi pilkottuja jokiravunpyrstöjä, pieneksi kuutioitua omenaa ja kurkkua, tilliä ja maustamatonta tuorejuustoa. Asettele kurkkuviipaleelle ja koristele ravunpyrstöllä. 
Juomasuositus: samppanja!


Kampasimpukat ja hernepyree
Resepti Nigella Lawsonilta.


Avokadokeitto 
Toimivia reseptejä löytyy mm. täältä ja täältä
Keiton maut voimistuvat vasta kuumennuksen jälkeen, tämä on hyvä huomioida maustaessa. Itse tarjoilin keiton haaleana, se sopi mielestäni hyvin samettisenmakuiselle keitolle.


Paahdettua siikaa, broccolitimbaali, uunissapaahdetut tomaatit, basilikakastike
Ruuan inspiraatio on ihanalta Hannalta, mutta omiin taitoihin (ja kärsivällisyyteen) sopeutettuna. Ja kuhan vaihdoin kalatiskin tarjonnasta johtuen siikaan. Siikafileet paistoin pannulla juuri ennen syömistä, tomaatit paahtuivat uunissa melkein tunnin. Basilikakastike syntyi voista, sitruunasta ja basilikasta, eli juuri niin kuin Hannan ohjeessa, mutta ilman sauvasekoittimella viimeistelyä.

Broccolitimbaaleihin löytyy montakin ohjetta, itse luotin yksinkertaiseen: parsakaalia, kermaa, suolaa ja pippuria. Hienonsin blenderissä kevyesti kiehautetut parsakaalit (muista jäähdyttää parsakaalit heti keittämisen jälkeen kylmässä vedessä jotta kaunis vihreä väri ei karkaa!), lisäsin pari kananmunaa, sopivasti kermaa ja mausteita. Kypsensin timbaalit vesihauteessa keskikokoisissa teeman kahvikupeissa. Tässä on hyvä muistaa, että hiljaa hyvä tulee. Ja voitele timbaalimuotit, jotta saat timbaalit kauniisti irti!


Menussa lukee Stilton ja viikunahillo. Illallisvieraat paljastivat bluffini, lautasellahan on ihan selvästi päärynää! Törkeä huijaus! 


Stilton ja portviini on klassikkoyhdistelmä


Margaritajäätelö
Nigella Lawsonin margaritajäätelön valmistamiseen ei tarvita jäätelökonetta. Ohje täällä. Koristeena paahdettua ananasta. Kyllä, ananasta! Ohje mm. täällä


Pippuritryffelit
Kahvin kanssa tarjoiltiin pippurilla maustettuja ja sormisuolalla koristeltuja tryffeleitä. 
Ohje löytyy täältä.


Because I can't paint, I have to cook. 
- Nigella Lawson

1 kommentti:

  1. Mietinkin tätä pääsiäis-illalista juuri yksi ilta kun katselin kuviani. Tämä ilta oli semmoinen makuelämysten luxus-juhla, että ei löydy vertauskohtaa. Jokaikinen ruokalaji tästä seitsemän (7 !!!!) ruokalajin illallisesta oli niin mehevä ja hyvä, että melkein hiljaiseksi veti. Onneksi oli niin hyvin ruokiin sopivat viinit + shampanja, ettei tarvinnut kuitenkaan tuppisuuksi jäädä.

    Ja tärkeimpänä tietenkin ihanan aurinkoinen illallis-emäntä, joka omalla rennolla olemuksellaan ihan tahtomattaan takasi sen että fiilis oli koko illan hyvä. Keväisen herkullinen!

    Niin, ja ei se kattauskaan ollut ollenkaan hassumpi... ;-)

    VastaaPoista