Hylly jouluasussa. Ylähyllyn oliivipurkeissa tuikut on upotettu merisuolaan. |
Hyasintti käärittiin voimapaperiin. Silkkinauhaa kului kattauksen muutamia metrejä. |
Kuusenalusmatto pääsi pöydän keskipisteeksi. Suuren lasipurkin pohjalla kimmeltää sokerihanki. |
Pöytä oli katettu kolmelletoista. Tarjolla oli mm. kylmäsavulohituorejuustotäytteisiä ruisnappeja, karjalanpiirakoita, kinkkua ja rosollia. |
Kuusi kalaa: graavilohi, graavisiika, savusiika, kylmäsavulohi, sitruunasilli ja sillikaviaari. |
Pienet sormet löysivät koskettimille. |
Sitruunasilli
200 g matjessillifileitä
1 dl smetanaa
1 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu smetanan sekaan.
Pilko sillifileet annospaloiksi ja sekoita kastikkeeseen.
Anna maustua kylmässä yön yli.
Sillikaviaari
200 g matjessillifileitä
1 dl smetanaa
kourallinen kapriksia
tilliä
ruohosipulia
pieni punasipuli
mustapippuria
Dijon-sinappia
Sekoita kastike makusi mukaan.
Pilko sillifileet silpuksi ja sekoita kastikkeeseen.
Anna maustua kylmässä yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti