torstai 27. joulukuuta 2012

Urban Familyn pre-joulu

Hylly jouluasussa. Ylähyllyn oliivipurkeissa tuikut on upotettu merisuolaan.
Hyasintti käärittiin voimapaperiin. Silkkinauhaa kului kattauksen muutamia metrejä.
Pellavaa ja samettia. Ja havu.
Kuusenalusmatto pääsi pöydän keskipisteeksi. Suuren lasipurkin pohjalla kimmeltää sokerihanki.
Pöytä oli katettu kolmelletoista. Tarjolla oli mm. kylmäsavulohituorejuustotäytteisiä
ruisnappeja, karjalanpiirakoita, kinkkua ja rosollia.
Kuusi kalaa: graavilohi, graavisiika, savusiika, kylmäsavulohi, sitruunasilli ja sillikaviaari.

Pienet sormet löysivät koskettimille.

Sitruunasilli

200 g matjessillifileitä
1 dl smetanaa
1 sitruunan kuori raastettuna 
1 sitruunan mehu 

Raasta sitruunan kuori ja purista mehu smetanan sekaan. 
Pilko sillifileet annospaloiksi ja sekoita kastikkeeseen. 
Anna maustua kylmässä yön yli.

Sillikaviaari

200 g matjessillifileitä
1 dl smetanaa
kourallinen kapriksia
tilliä
ruohosipulia
pieni punasipuli
mustapippuria
Dijon-sinappia

Sekoita kastike makusi mukaan. 
Pilko sillifileet silpuksi ja sekoita kastikkeeseen. 
Anna maustua kylmässä yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti