sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Ystävänpäiväjuhlat

Perjantaina vietettiin myöhästyneitä synttäri- ja ystävänpäiväjuhlia. Koska sekä juhlien emäntä että kutsutut ovat 80-luvun lapsia, teemaksi valikoitui kultainen kasari, joka näkyi niin kattauksessa (kts edellinen postaus) kuin tarjoiluissakin.




Tarjoilut oli siis valittu ajan henkeen sopiviksi. Kaalisiilit saivat piikit mozzarella-kirsikkatomaatti- ja pecorino-cantaloupetikuista, kasarijuhlien vakioruoka porkkanaraaste oli päivitetty freesaamalla pannulla porkkanaviipaleet timjami-valkosipulioliiviöjyssä. Salaatti maustettiin fetalla ja mintulla.


Tietenkin lämpimiä voileipiä - nyt chilituorejuustolla, kinkulla ja rucolalla sekä kylmäsavulohella ja viherpippurikoskenlaskijalla. Lämpimien voileipien kyytipojaksi tarjottiin hillosipuleita, minikurkkuja ja oliiveja. 


Jälkiruoaksi lapsuuden synttäreiden vakiovarusteet: karnevaalikeksejä ja marenkeja. Allekirjoittaneelle karnevaalikeksien jackpot on edelleen vaaleanpunainen keksi, jossa on kuvituksena ballerina!


Vieraat saivat osallistua tunnelman luomiseen tuomalla omia lapsuuden suosikkikarkkejaan. Kerrosvati täyttyi vaahtokarkeista, lätkäliigoista, lontoon rakeista, lakutoukista, snören-lakunaruista, marianneista, kettukarkeista ja tuttifrutti-karkkiaskeista. 



Nostalgiaraati oli armoton. Vaahtokarkkeja ei enää saanut ostaa tötterössä (mikä pettymys!) ja tuttifruttien koostumus oli muuttunut rakeisesta sitkeäksi (ei hyvä!). 

3 kommenttia:

  1. Mietin tota pöytäliinaa, että miten ihmeessä oli niin tutun näköinen ja nyt olenkin jo aika vakuuttunut, että jossain mun synttärikuvassa oli junakakku tuon liinan päällä. Täytyy kaivaa kuva jostain ja tarkistaa asia! Kasarikarkeista jäi puuttumaan pari suosikkia, eli kymmenen sentin pienet, vihreät, kirpeät irtonamut ja punaiset lätkäliigat, vaikka mustatkin ihan hyviä. Parhautta oli myös risteilykarkit eli Fruit Drops, Winegums ja Englannin lakritsi. Tuttifrutit on edelleen hirmuhyviä, vaikka uusi koostumus ja ulkonäkö ei olekaan mistään kotoisin. Kaadoin koko askin kerralla suuhun. Nam.

    VastaaPoista
  2. Ne oli hyvät bileet!! Kiitos!Oli mahtavaa herkutella karkeilla, joita ei ole syönyt ikuisuuksiin! Eikä ole kyllä tullut marenkiakaan hetkeen syötyä. Mahtava teema! Ja pöytäliina kruunasi kaiken!

    VastaaPoista
  3. siis kymmenen PENNIN irtonamut tietenkin. kiitokset myös täältä.

    VastaaPoista