sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Kirpparilöytöjä

Kesä on mennyt hujauksessa! Välillä viileämpinä päivinä ilmassa tuntuu jo syksy. Ei sillä, syksy on lemppari vuodenaikani mutta ei vielä soisi kesän päättyvän. Eikä se varmasti vielä lopukaan!

Rakastan kirppiksiä. Ennen kannoin kirppiksiltä kassikaupalla vaatteita ja kenkiä, nyt olen hurahtanut astioihin. Miksi lautasten tai kahvikuppien pitäisi olla samaa paria? Projektina on kerätä viehättäviä erilaisia kahvikuppeja, vähän isompia kuin mummon posliinikupit mistä saa vain hörpyn tai kaksi. Niistä kelpaa syksyllä hörppiä kuumaa kaakaota tai äidin mustaviinimarjamehua, nam! Täydellisiä kuppeja metsästäessä löysin jotain muuta Vallilan Emmauksesta: maailman kauneimmat Kaj Franckin Arabian lautaset!


Vaikka niitä oli myynnissä vain neljä kappaletta oli pakko saada ne kotiin. Mitä väliä vaikka niille ei voi monen hengen alkupaloja tai aamiaista kattaa, ainakin oma aamupalani maistuu monin kerroin paremmalta kauniilta lautaselta.

Onko mitään parempaa kuin apikoosihillopaahtis!
Emmauksesta olen löytänyt eurolla myös ehkä vähän mummomaiseen tyyliini täydellisesti istuvat posliinikulhot eurolla.


Näistä kulhoista tarjoilin chilipähkinöitä Pääsiäsibileissä. Löysin Emmauksesta myös yhdeksän hauskaa retrolasia, a 20 senttiä, joista tarjosin Pääsiäisbileissä vieraille vadelmaskumppaa. Koska lasit ovat paksua lasia olen kuljettanut niitä nyt kesällä myös muutaman kerran mukana viltin kanssa, koska kesällä saattaa huomata olevansa "pussiskumpalla" ihan yhtäkkiä :)




Odotan innolla ensi viikon Legendaarista Kallion puistokirppistä! Viime kertainen meni valitettavasti ohi, mutta hienoa että uusi järkätään näin pian ensimmäisen jälkeen! Ihanaa, että tällaisia järkätään: Pengerpuiston ympäristö muuttuu kaikille vapaaksi kirppariksi, minne saa mennä ilmaiseksi myymään tavaroitaan. Tai muuten vaan hengaamaan ja tekemään loistolöytöjä! Hienoa, että tällaista järjestetään - tavara saadaan kiertämään ilmaiseksi, ja jos kamppeet eivät käykään kaupaksi paikalla päivystää koko päivän Kierrätyskeskuksen auto jonne voi viedä myymättä jääneet tavarat! Lisää tällaista! Tänään kaapeista tyhjeni kolme kassillista vaatteita (oho), tarkoitus olisi päästä niistä torstaina eroon joten tervetuloa tekemään puoli-ilmaisia löytöjä!

3 kommenttia:

  1. Ihania vaaleanpunaisia lautasia! Minäkin bongasin viikonloppuna Tammisaaren kirpparilta ihania ruokalautasia. Niitä olis ollu neljä kappaletta, mutta harmittaa kun ostin vain yhden töihin vietäväksi! Olisi ollut mukava saada väähn vaihtelua vanhoihin lautasiin, en kuitenkaan uskaltanut ostaa ainoastaan neljää kappaletta... Ehkä kukaan ei halua ostaa kolmea ja ne on siellä vielä seuraavallakin kerralla kun käyn... :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Niina! Toivotaan, että lautaset odottavat vielä kirppiksellä jos ne jäivät kaivelemaan. Mutta ainakin sulla on kiva ruokalautanen töissä! :)Voisikohan ruokalautasiakin ostaa vaikka 4 ja 4? olisi kaksia erilaisia? Alan itse vasta nyt päästä eroon siitä, että kaikkien kuuden lautasen ja mukin ja leipälautasen pitää olla samanlaisia. Seuraavaksi koitankin bongata ruokalautasia!
    -Maiju

    VastaaPoista
  3. Kauniita astioita. Ja ennenkaikkea kiitos että muistutit aprikoosipaahtoleivästä! Tuli heti mieleen vaihtarivuosi Ranskassa, jolloin noita oli aina aamupalaksi. NAM! Vaihe jäi hetkeksi päälle kotiin palattuakin, mutta oli näin reilun kymmenen vuoden jälkeen täysin unohtunut. Eikun aprikoosihillon ostoon!

    Nina

    VastaaPoista