sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Lomapäiviä

Tiistaina lähdin mökille. Odottelin kyytiä karhupuiston reunalla, ja mieleen hiipi jo siinä vaiheessa ikävä takaisin kaupunkiin... Mutta mökkipäiväthän olivatkin yllättäviä, helteisiä ja hikisen ihania!

Ensin ajettiin Riihimäelle kiertämään kirpputoreja. Ostin kolmella eurolla kaksi isoa käyttämätöntä pöytäliinaa, joista ompelen tyynyjä uudelle parvekkeelle. Olisin halunnut ostaa myös neuvostoliittolaisen haitarin, mutta kiellettiin. Riihimäen lasitehtaan ansiosta riihimäkeläisten osto- ja myyntiliikkeiden hyllyt pursuavat kauniita lasiastioita, mutta pidin pintani.

 
Keskiviikkona sain mökille yllätysvieraita. Istuimme loputonta iltaa terassilla. Seurueen ainoa mies kaivoi illan pimetessä tuikkulyhdyt saunan pukuhuoneen penkin alta.


Mutta pian joen mutkan takaa nousikin jo aurinko. Ihanat kesäyöt!


Seuraavana päivänä kotiinlähdön hetkellä päätimmekin vielä jäädä. Kauppareissun jälkeen kodinhengetär touhusi keittiössä, ja valmisti illalliseksi tonnikalaleipiä, avokado-omena-kevätsipuli-tomaattisalaattia ja marinoitua kesäkurpitsaa.

 Mies grillasi.

Kolmantena päivänä luin monta sivua kesästä ilman miehiä. Sitten pakkasimme ja lähdimme. Ajoimme kotiin vastavirtaan muitten mökkiläisten kanssa.

Lauantaina teimme retken Suomenlinnaan isojen ja pienten kanssa. Kodinhengetär toi piknik-korissaan mukana kaiken mitä voi tarvita.

Suomenlinnan niityltä löytyi kukat seppeleeseen. Sen sai neiti kesäheinä.

Ilta-aurinko näyttää aurinkohatun lierin alta erityisen kauniilta.

Lautalla tarjoiltiin kylmää valkoviiniä!


Sitten tultiin kotiin.

2 kommenttia:

  1. Ensinnäkin, mahtava ja kaunis blogi teillä! Ihania kuvia ja juttuja.

    Kiva että on itsekin päässyt mukaan juttuihin "kodinhengettärenä". Oho mikä kunniatitteli!

    Viime viikolla oli kyllä niin ihania ja kauniita kesäpäiviä (ja öitä ja aamuja), että niitä tulee varmasti muisteltua vielä useaan otteeseen. Seura pienineen ja isoineen on ollut niin loistavaa että välillä pitää ihan pysähtyä miettimään onnellisuuden määrää.

    Erityiskiitos Oitin "emännälle"!

    -Nina

    VastaaPoista
  2. Kunniatitteli täysin ansaittu!! Kiitos itsellesi ihanasta seurasta!

    VastaaPoista