lauantai 10. syyskuuta 2011

Taisteluni

Jo toinen viikonloppu peräkkäin sängynpohjalla. Yskänlääkettä, buranaa, mehua, teetä, untuvapeitto, nessu-paketti. Ja sanomattakin selvää, että juuri tänään on syksyn kaunein päivä.

Onneksi on tarinoita. Sinä päivänä on odottanut lukuvuoroaan kesästä lähtien. David Nicholls on käsikirjoittanut muun muassa tv-sarjaa Rimakauhua ja rakkautta, ja kirjaa ovat kehuneet kaikki, jotka ovat siihen tarttuneet. Päähenkilöinä ovat raivostuttava renttu, joka luulee liikoja itsestään ja hieman pingottava nuori nainen, joka ihmettelee miksi kaikki eivät suhtaudu elämään samalla vakavuudella kuin hän. Hmmm... Sanotaanko vaikka, että kirjan tapahtumiin ei ole kovinkaan vaikea samaistua.

Ja Knausgårdistahan puhuu kaikki! Norjassa hurjan kohun herättänyt kuusiosainen omaelämäkerrallinen romaanisarja Taisteluni venyy lähes 3000-sivuiseksi selvitykseksi 43-vuotiaan Karl Ove Knausgårdin elämästä. Ensimmäinen osa kertoo kasvusta pojasta mieheksi. Knausgårdin elämään ei sinällään liity mitään mullistavaa tai poikkeuksellista, mutta toisaalta kenen elämä ei muka olisi kirjan arvoinen?

Näillä mennään.
Molempien osalta lupaan palata asiaan, kun kirjat on luettu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti