tiistai 5. huhtikuuta 2011

Berliinin kevät

Viiden päivän ex tempore -lomareissu suuntautui Berliiniin. Keväinen Berliini vei täysin sydämeni! 

Berliini on rosoisen värikäs kaupunki, jossa tuntee heti olevansa kuin kotonaan. Kaupungin käsittämättömästä historiasta muistuttaa vielä siellä täällä kulkeva aikanaan yhdessä yössä pystytetty muuri. Historiallista nähtävää kaupungissa riittäisi päiviksi, mutta tällä reissulla voiton veivät rakkaat matkaseuralaiset ja loputtomat kaupunkikävelyt ja terassi-istuskelut. Siihen aurinkoinen viikonloppu sopikin täydellisesti. 

Museumsinsel
Alte Nationalgalerie
Die Hackeschen Höfe
Sophienstrasse
Sophienstrasse
Aamukahvilla
East Side Gallery
Prenzlauer Berg
Oderberger Strasse
Kevät!
Vintage, baby!
Kultamurulainen hellepäivänä
Sunnuntaikirppis
Matkan ehdoton huippu oli helteinen sunnuntai Mauerparkin kirppiksellä! Tuntui kuin koko Berliini olisi saapunut hengailemaan muuripuistoon ja nauttimaan auringosta. Kirppikseltä löytyi kaikkea mahdollista vaatteista astioihin ja uudesta designista antiikkilöytöihin. Kirppikseltä teki todella halpoja löytöjä, turistihinnat eivät ole siis vielä löytäneet Mauerparkiin. (Löydöistä lisää myöhemmin.) Mauerparkin ruoka- ja herkkukojut varmistavat, että kirppiksellä todella voi viettää vaikka koko sunnuntain.

Berliiniin on päästävä pian uudestaan! Se on täydellinen matkakohde niin shoppaajalle, budjettimatkailijalle, historiafriikille, taiteen ystävälle, herkuttelijalle ja kuten kuvasta näkyy, myös pienimmille matkailijoille. Ja paras matkamuisto on palanut nenä, joka muistuttaa, että vaikka siltä vaikuttaa, niin Helsinkikään ei todellisuudessa ole ikuisen lumen maa. Jossain häämöttää varmasti kevät!

2 kommenttia:

  1. Kiitos mahtavasta matkaseurasta! Klaro, Berliinissä on asennetta. Erityisellä lämmöllä muistelen myös Friends-baarin kympin iltaa, joka sisälsi drinksua, shottia, viiniä ja olutta navan täydeltä. Berliinissä voi elää todella halvalla. Vielä jäi näkemättä mm. Mauerparkin puistokaraoke, jossa on monta tuhatta kuulijaa sekä monta muuta juttua, vaikka paljon nähtiinkin. Ja vähintäänkin Berliinin ihanat pikkuputiikit sekä uusi kierros kirpparilla antaa kyllä hyvän syyn suunnata matka Berliiniin. Prost Berliinille ja palaneelle nenälle!

    VastaaPoista
  2. Mä tarvitsen ton vintagekaupan vihreä hame/leoparditoppi-yhdistelmän. Ihanan näköinen paikka, tonne kyllä ensi keväänä kevätlomalle!

    VastaaPoista