keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Kaunokaiset


Otin juuri uunista pellillisen sämpylöitä. Uunituoreita tuoksuvia sämpylöitä. Näiden päälle laitetaan voita, juustoa ja tomaattia. Sämpylöitä.

Ja miksi tämä asia ansaitsee oman blogikirjoituksen? Koska edellisen leipäpalan (jonka päällä oli voita, juustoa ja tomaattia) söin joulukuussa 2009.

Mitä moninaisempien vatsavaivojen myötä ymmärsin olevani hiilihydraatti-intolerantikko, ja olen sittemmin keskittynyt karsimaan ruokavaliostani kaiken väärän, eli kaiken, mikä sisältää paljon tärkkelystä. Käytännössä se tarkoittaa ainakin kaikkia viljoja, maissia, perunaa, riisiä, suurinta osaa pähkinöitä ja papuja (myös soijaa). Väärien ruokien suhteen linja on ollut tiukka, mutta nyt vähitellen yritän opetella korvaamaan lempiruokiani uusilla vaihtoehdoilla. Tämän ohjeen löysi rakas ystäväni, joka kaivoi sen karppaus.infosta ja vihdoin kokeilin sitä itsekin. Ja kuinka helppoa! Linkin takaa löytyvästä ohjeestä jätin tosin pois leseet ja siemenet sekä juuston. Fiberhuskia löytää luontaistuotehyllystä myös nimellä psylliumkuitu.

Nyt voitelemaan leipää!!!

1 kommentti:

  1. Näytää niiin herkulliselta! Varmaan eniten tässä ruoka-allergiassa kaipaa juuri LEIPÄÄ! Miten ihanaa olisi aamulla syödä aamupalavoileipiä, joissa olisi päällä juustoa, kurkkuaja tomaattia..aaah. Ja lämpimät sämpylät ovat taivaallisia!!! Kerrohan mitlä maistuivat! Ja kiitos reseptistä! Täytyy kokeilla ensi tilassa!

    VastaaPoista