sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Kesäfiilistä Korjaamolla

Olipa hyvä lauantai!

Meillä oli eilen SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin vuosikokous, jossa käytiin läpi viime vuoden asioita ja yleiskokoukseen liittyviä juttuja. Yleiskokous on kesällä ja siellä valmistellaan SPR:n toimintalinjaus seuraavaksi 3 vuodeksi.  Hienoa päästä sinne mukaan vaikuttamaan ja oppimaan uutta!
Eilisen parasta antia oli kun kansainvälisen avun johtaja Kalle Löövi kertoi meille Libya/Tunisia-tilanteesta. Aukesi vähän eri tavalla kun Hesarin Mitä?-boksista. Haluni päästä kansainvälisiin auttamistöihin senkun kasvaa.

Illalla ihana Heli pyysi mukaan Scandinavian Music Groupin keikalle Korjaamolle. Siellä järjestettiin eilen Eläin!- Animalian suurtapahtuman päätösklubi. Eläinsuojeluliitto Animalia viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan. Lahjakas valokuvaajaystäväni Heli oli kuvannut upeita taidekuvia Suomen suurimpaan eläinsuojelutapahtumaan, joka järjestettiin viikonloppuna Helsingissä Bio Rexissä. Suunnittelija Anne-Mari Pahkala oli suunnitellut kuvien mielettömän upean paperipuvun. Mallina Suomen Huippumalli haussa-sarjan ihana skeittarityttö Nanna Grunfeldt.

Turkistarhaton Suomi -taidenäyttely

Eduskuntavaalit ovat taas lähestymässä ja monet asiat yhteiskunnassa mietityttävät. Kaksi taiteilijaa päättivät lyödä hynttyyt yhteen, ja luoda omien tärkeiden ja eettisten arvojen mukaista taidetta, aiheena paljon esillä ollut aihe – Turkistarhaus Suomessa.
Suunnittelija sekä Muodin huipulle -kilpailija Anne-Mari Pahkala ja valokuvataiteilija Heli Hirvelä halusivat nostaa tärkeän asian esiin, uudesta näkökulmasta. Animalian Turkistarhaton Suomi 2025 -kampanjaan liitetyssä muotikuvaprojektissa mallina toimii kampanjankasvot, Huippumalli haussa voittaja Nanna Grundfeldt, yhdessä Ketun kanssa.

Taiteilijoiden tavoitteena oli luoda taidetta, joka herättäisi katsojassa ajatuksia ja keskustelua turkistarhauksesta ja sen monia puolia koskien.

Kuvasarjassa on haettu ihmisen ja eläimen välistä emo-pentu suhdetta, jossa ihminen, jonka täytyisi pitää pienemmistään huolta, piteleekin suloista eläintä verisin pitsikäsin samalla suojellen häntä. Anne-Marin kuvasarjaa varten suunnittelema rosoinen, teellä värjätty paperipuku korostaa aiheen vakavuuden tilaa, samalla kauniin muodon omaten.



Photograph: Heli Hirvelä
 
Harmittaa, että missasin näyttelyn, mutta oli mahtavaa päästä päätöstapahtumaan Helin ja Anne-Marin kanssa. Opinpahan paljon turkistarhauksesta - ja nautin SMG:n taianomaisesta meiningistä. Kesää kohti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti